Felújítás

      

Az M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója három ütemben valósul meg. A vonal szakaszonkénti  tagolása a következő:

  • északi szakasz, Újpest-Központ és Lehel tér állomások között,
  • középső szakasz, Lehel tér és Nagyvárad tér állomások között,
  • déli szakasz, Nagyvárad tér  és  Kőbánya-Kispest  állomások között.

A három szakasz befejezését követően a Lehel téri és Nagyvárad téri állomások felújítására kerül sor.

A korszerűsítés 2017. november 6-án elkezdődött a vonal északi szakaszán, az Újpest-Központ – Lehel tér állomások között. A felújítási munkálatok teljes zárás mellett történnek, a többi szakaszokon a metrószerelvények korlátozott üzemben közlekednek. A megújult állomásokon - Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út - várhatóan 2019 első negyedévének végén indul újra az utasforgalom.

Az északi szakasz állomásainak felújításával párhuzamos elkezdődött a vonal teljes alagút rendszerének korszerűsítése, ezért a középső szakaszon és a déli szakaszon az éjszakai üzemszünet hosszabb, ami azt jelenti, hogy csúcsidőn kívül - az utolsó járat 20.30 órakor indul a Lehel tér állomásról - üzemzárásig a metró teljes vonalán metrópótló buszok szállítják az utasokat. A hétvégéken általában a teljes szakaszon vágányzár lép életbe, az utasok metrópótló buszok segítségével érhetik el úti céljaikat.

A középső vonalszakasz felújítására kiírt közbeszerzési eljárás tekintetében jelenleg a részvételi jelentkezés zajlik, a déli vonalszakasz felújítására kiírt közbeszerzési eljárás vonatkozásában pedig az ajánlattevők által benyújtott végleges ajánlatok bírálata van folyamatban.

A felújításról és a munkálatok menetéről folyamatosan tájékoztatást adunk.

 

 

Budapest
BKV
BKK
MFPI