Pályázati feltételek középfokú oktatási intézmények diákjai részére

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága pályázatot hirdet középfokú oktatási intézmények diákjai részére az M3-as metró felújításával kapcsolatban.

A tavaly novemberben elkezdődött felújítás a főváros egyik legrégebben várt és leginkább figyelemmel kísért nagyberuházása, amelynek keretében a teljes M3-as metróvonal állomásai és pályaszerkezete is megújul. A mélyben hatalmas munka zajlik, azonban az arra illetékes szakembereken kívül az átlagember nem léphet be az építkezés területére. Az újjáépült 3-as metró a XXI. század kihívásainak megfelelő, modern és korszerű metróvonal lesz. Ehhez kapcsolódóan az akadálymentesítés, illetve a metró környezetre gyakorolt hatása is nagyon fontos szempont. Az építkezéssel, illetve annak jövőbemutató változásaival kapcsolatosan vagyunk kíváncsiak az ötleteitekre.

Számos nagyszerű díj is vár az első három helyezettre, valamint a közönségdíjas versenyzőre, többek között: értékes elektronikai eszközök (mások mellett GoPro kamera, fényképezőgép), fürdőbelépők, színház- és múzeumjegyek, bérletek, könyvjutalom. Lehetőség lesz meglátogatni a BKK FUTÁR központját, valamint bejárni a metrófelújítás építkezési területeit.

A pályaművek beadási határideje: 2018. május 26. Ennek végeztével a díjazott, illetve a szakmai zsűri (festő-, fotó-, képzőművészek) által arra alkalmasnak ítélt művekből kiállítás nyílik.

Az ünnepélyes díjátadóra 2018. június 26-án kerül sor a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, szeptemberben pedig a József Attila Színház Galériájában nyílik tárlat az alkotásokból.

A pályázók a pályamű beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy műveiket a BKV Zrt., valamint a Metró Felújítási Projekt Igazgatóság szabadon felhasználhassa a későbbiekben.

A művek elbírálásánál a szakmai zsűri minden pályázót a saját korosztályával mér össze.

További fontos részletek, úgymint a pályázati témakörök, a pályaművek beadásának pontos kritériumai - az alábbi PDF fájlban olvashatóak. Kérdés esetén az m3palyazat@bkv.hu e-mail címre várjuk a leveleket.

 

Budapest
BKV
BKK
MFPI