Akadálymentesítés az M3-as metró vonalán

Néhány héttel ezelőtt, április 25-én a Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy az M3-as metró mind a 20 állomása akadálymentes legyen. Május 10-én Tarlós István főpolgármester és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) elnöke sajtótájékoztatót tartott és együttműködési megállapodást írt alá a metróvonal akadálymentesítéséről.

Ez a szimbolikus esemény egy hosszú időre visszavezethető egyeztetés sorozat végére tett pontot, hiszen korábban a kormányzat, a főváros és a MEOSZ képviselői több alkalommal is tárgyaltak az akadálymentesítés különféle lehetőségeiről, hagyományos vagy ferdepályás felvonók beépítéséről, azok műszaki megvalósíthatóságáról.

Kovács Ágnes és Tarlós István aláírják a megállapodást


Mindezekkel együtt tehát az M3-as metró 20 állomásából 18 akadálymentessé válik. A további két állomás - Ecseri út és Pöttyös utca - esetében a mostani megállapodással a Főváros vállalta, hogy 2023 végéig olyan végleges műszaki megoldást alakít ki, amely a mozgásukban korlátozott személyek akadálymentes, önálló, biztonságos és méltóságteljes használatát biztosítja. A két állomáson addig ideiglenes megoldásként korlátliftek épülnek.

Az esemény kapcsán bemutatjuk, hogy a jelenleg rekonstrukció alatt álló északi szakaszon hol tart a felvonók beépítése. A munkálatokról készült képeket itt tudja megtekinteni.

További részleteket az ünnepélyes aláírásról, valamint az azzal egybekötött sajtótájékoztatón elhangzottakról pedig ezen a linken talál.

Budapest
BKV
BKK
MFPI