Kiállítás a József Attila Színházban

2018. szeptember 17-én a József Attila Színház előcsarnokában megnyílt az M3-as metróval felújításával kapcsolatos alkotói pályázat válogatott műveit bemutató tárlat.

Az eseményen Nemcsák Károly örömét fejezte ki, hogy a teátrum helyszínéül szolgál a rendezvénynek. Megható pillanatokat szerzett a jelenlévőknek Ömböli Pál színművész és Bősz Mirkó gyerekszínész kettőse, amikor tolmácsolásukban a „Légy jó mindhalálig” musicalből felcsendült „Az élet szép” című dalbetét.

Fotók: Horváth Bence

A Metró Felújítási Projekt Igazgatóság részéről Radnay Tibor projektigazgató hangsúlyozta, hogy az alkotások remekül példázzák, hogy a gyerekek, fiatalok nyitottak és fogékonyak a világ történéseire, jelen esetben a metró korszerűsítésére, amit színes, kreatív, olykor elgondolkodtató alkotásokon keresztül meg is mutattak nekünk.

A zsűri képviseletében Rumi Rózsa festőművész méltatta a pályázat változatos technikával – rajz, festmény, kollázs, makett, plakát, fotó, videó  - készült munkáinak színvonalát, a téma változatos kibontását, és a pályázat sikerét.

Végezetül az „M3” című verset hallhatta a közönség, melyet Szűcs Áron ecsédi pályázónk írt, és Bősz Mirkó olvasott fel. Az esemény zárásaként a gyerekek büszkén fotózkodtak munkáik előtt, a jó a hangulatról pedig a galériánkban látható képek tanúskodnak.

A kiállítás a szeptember 22-i Színházak Éjszakája programsorozat keretében is várja az érdeklődőket, azon túl pedig október 31-ig lesz látható a József Attila Színház előcsarnokában, nyitvatartási időben.

 

Budapest
BKV
BKK
MFPI