Elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi eljárások

Elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi eljárások

Az M3 metróvonal északi szakaszának infrastruktúra rekonstrukciója jelentős állomáshoz érkezett, 2019. január 29-én elkezdődtek a kiviteli munkák műszaki átadás-átvételi eljárásai, a kivitelezést végző vállalkozók a STRABAG Építőipari Zrt., a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a PRO-M Zrt. készre jelentése alapján.

Radnay Tibor metró felújítási projektigazgató beszédet tart a nyitóértekezleten

A teljes vonalszakaszon - Kőbánya-Kispest és Újpest-Központ állomások között - a vágányépítési, alagúti, biztosítóberendezés felújítási, vasúti távközlési, központi diszpécser rendszerek korszerűsítési munkáit a Swietelsky Vasúttechnika Kft., az EDR országos hálózat bővítési, rádiós lefedettség kiépítési munkáit a PRO-M Zrt. kivitelezi.  Vállalkozási szerződésük szerint a mostani műszaki átadás-átvételi folyamat a vonal északi szakaszához rendelt részhatáridőhöz tartozó munkákra vonatkozik.

Az állomások esetén - kivitelező a STRABAG Építőipari Zrt. - a műszaki átadás-átvételi eljárás a használatbavételi engedélyezési eljárás megkezdéséhez szükséges munkálatokra terjed ki. Az állomások befejező munkáinak műszaki átadás-átvétele 2019. február 28-án indulhat meg. A műszaki átadás-átvételi eljárásokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően 30 napon belül be kell fejezni, így várhatóan 2019. március 29-én megtörténhet a folyamat lezárása.

A műszaki átadás-átvételi eljárások lezárását követően, a BKV Zrt. által lefolytatott próbafutások eredményeinek ismeretében kerülhet átadásra az utazóközönség számára az Újpest-Központ – Dózsa György út állomások között megújult északi vonalszakasz.

Budapest
BKV
BKK
MFPI