Újra jár az M3-as metró Újpest-központ és Lehel tér között

Első jelentős állomásához érkezett a metrófelújítás, 2019. március 30-án 13 órától a megújult utasforgalmi terek megnyílnak az utazóközönség előtt. Az állomások új arculattal, a vágányszakasz új sínekkel, korszerű berendezésekkel várja ismét az M3-as metró utasait.

Minden érintett számára embert próbáló időszak volt az elmúlt 17 hónap, így mindenek előtt köszönettel tartozunk a sokszor nehéz és feszült helyzetekben tanúsított türelemért, megértésért, együttműködő hozzáállásért!

Fotó: Horváth Bence

Közlekedés az M3-as metróval

2019. március 30-án 13 órától – 2019. április 5-én üzemzárásig a teljes vonalon közlekedik a metró!

Az északi szakasz átadását követően, április elején megkezdődik az eredeti közúti forgalmi rend visszaállítása a Váci úton.

Április 6-án kezdődik a déli szakasz felújítása

A korszerűsítés a Népliget és Kőbánya-Kispest állomások között folytatódik. A kivitelezési munkálatok ideje alatt metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat az alábbiak szerint:

- 2019. április 6. (szombat) és április 7. (vasárnap) a metró Újpest-központ és Nagyvárad tér között közlekedik, Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbusszal lehet utazni
- Április 8-tól (hétköznap) teljes üzemidőben jár a metró Újpest-központ és Nagyvárad tér között és metrópótló busszal lehet utazni Nagyvárad tér – Kőbánya-Kispest között
- Április 13-tól (hétvégenként) Újpest-központ - Lehel tér között közlekedik a metró Lehel tér – Kőbánya-Kispest között pedig metrópótló autóbusz szállítja az utasokat

A közúti forgalmi rend a déli szakasz lezárásával, a metrópótlás indulásával változik, vagyis április 6-tól a buszsávokon közlekedni nem lehet.

A metrófelújításról a projekt hivatalos honlapján tájékozódhatnak: http://www.m3felujitas.hu/

Menetrenddel kapcsolatos információk: www.bkk.hu/m3felujitas

Budapest
BKV
BKK
MFPI