Az M3 metrófelújítás második üteme

Folytatódik az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója, 2019. április 6-án a Népliget – Kőbánya-Kispest állomások között életbe lépett a teljes vágányzár. A 4,8 km hosszú déli vonalszakasz felújítása tervezetten 2020 III. negyedévében fejeződik be, költsége pedig mintegy 42 milliárd forint.

Az északi szakasz rekonstrukciójához hasonlóan itt is minden rendszerre kiterjedő komplex korszerűsítés, építészeti átalakítás valósul meg, melynek keretében megújulnak az utasforgalmi terek, új, egységes utastájékoztató rendszer épül, az utasbiztonság fokozása érdekében kamerarendszert telepítenek. Az állomásokon a legújabb előírásoknak megfelelő tűzvédelmi rendszer, valamint modern szellőző-, hő- és füstelvezető rendszer létesül. Az utasterek mellett megújulnak az üzemi területek is. Új áramellátási rendszer épül, a rekonstrukció részeként újraépítik a vasúti pályát, többek között megtörténik a sínek, kitérők cseréje. Az Automata Vonatvezető Rendszer (AVR) felújítása a déli szakaszon is folytatódik, amit a BKV Zrt. saját megvalósításban végez.

A felszínen metrópótló autóbuszokkal lehet utazni, valamint további felszíni járatok biztosítják a zavartalan közlekedést.

Az építkezésről, a metrópótlásról, az esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatjuk az utazóközönséget, a felújítás hivatalos honlapján, a menetrendről pedig a BKK kapcsolódó oldalán találhatnak aktuális információkat.

A rekonstrukció ideje alatt forgalmi változásokra, fennakadásokra lehet számítani, az ebből fakadó kellemetlenségek miatt az érintettek szíves elnézését kérjük, türelmükért, együttműködésükért hálásak vagyunk!

Fotók: Horváth Bence

Budapest
BKV
BKK
MFPI