Hétvégi munkálatok a novemberi vágányzárak idején

November 9-10-én elkezdődtek a három hétvégén át zajló garanciális munkálatok az M3-as metróvonal északi szakaszán. Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen a déli szakaszon is fordulóponthoz érkezett a felújítás, befejeződött a bal vágány teljes cseréje, és megtörtént a november 16-17-ei átállás előkészítése.

Miután a megújult Dózsa György út – Újpest-központ metróállomások között újraindult az utasforgalom, az üzemeltetés feltárta azokat a hibákat, melyeket a kivitelezők a szerződésben vállaltak szerint garanciálisan javítanak. Hétvégente kerül sor többek között a főszellőzők ellenőrzésére és javítására, injektálási munkálatok végzésére, vízelvezető aknák tisztítására, a kábelezések rögzítésének korrigálására, kőburkolatok és taktilis sávok csiszolására, feliratok pótlására, lépcsőkorlátok szerelésére.

A felújítás alatt álló Népliget – Kőbánya-Kispest metróállomások között mindeközben űrszelvény mérést, majd hidegáramszedős próbát végeztek. Mindkét vizsgálat a járművek akadálytalan és biztonságos közlekedését hivatott szolgálni. Először is egy úgynevezett űrszelvény mérőkerettel - amely egy szerelvényt formáz - ellenőrizték, hogy megfelelő-e a járművek közlekedése számára szabadon hagyott terület, majd egy dízelmozdony behúzott egy metrókocsit, így is megbizonyosodtak arról, hogy az újjáépített pályaszakasz alkalmas lesz a járműforgalomra. November 16-17-én már üzembe helyezik az új bal vágányt, áthelyezik az építési terület határait, és elkezdődhet a jobb oldali sínpár bontása.

Galériánkban az északi szakasz munkálatairól készült fotókat tekinthetik meg, a jövő héten pedig a déli szakasz történéseiről mutatunk képes összefoglalót.

Az utazóközönség megértését, türelmét és együttműködését ezúttal is köszönjük!

Fotók: Horváth Bence

Budapest
BKV
BKK
MFPI