Decemberi fejlemények a déli szakaszon

Az év végének közeledtével ismét egy gazdag képanyaggal, videós melléklettel ellátott összefoglalóban mutatjuk be a hónap történéseit.

Miután november 16-án elindult a forgalom a bal vágányon, és sikeresen megtörtént az átállás, a szakemberek haladéktalanul nekiláttak a jobboldali vágánypár bontásának, amely folyamatában a korábbi munkálatoktól nem különbözik.

Az állomásokon a bontási folyamatok befejeződtek, végéhez közelednek a szerkezetépítési munkálatok, jelenleg gépészeti-, illetve elektromos alapszereléseket végeznek, és az új berendezések beépítése is folyamatosan zajlik. Az alagúti részeken a közművek és a kábelezés cseréje, valamint a szellőzőrendszer korszerűsítése történik.

Korábban már tudósítottunk Kőbánya-Kispest metróállomás kihúzókörzetének munkálatairól; az azóta eltelt időben a talajkiegyenlítési- és a vágányépítési feladatok nagy része megvalósult. Határ út és Népliget metróállomáson a felvonók aknája, acélszerkezete látványos formát öltött.

Egy felújítás mindig kellemetlenségekkel jár, főleg ha egy ilyen nagyszabású korszerűsítésről van szó, ezért ezúton is hálásak vagyunk az utazóközönség, illetve az érintettek türelméért és együttműködéséért!

Az íráshoz tartozó galériát ITT, a videós összefoglalót pedig ITT lehet megtekinteni.

Fotók: Horváth Bence

Videó: Vincze Júlia

Budapest
BKV
BKK
MFPI