Januári fejlemények a déli szakaszon

Az év első hónapjában tovább folytatódott a rekonstrukció, bizonyos állomásokon, és környezetükben jól láthatóan megváltozott az épített környezet. A Népliget metróállomáson a szükséges közműkiváltások után a kialakított liftaknát összekapcsolták a peronszinttel. Az utasforgalmi térben az álmennyezet, valamint a falburkolat rögzítésére szolgáló tartóelemek beszerelése történik.

A Nagyvárad téri kitérőkörzet jobb vágánypárjának bontása már korábban befejeződött, a szakemberek jelenleg az új sínpár helyének kialakítását végzik.

A megújult forgalmi helységekben már az új, korszerű berendezések beépítése zajlik, legyen szó az elektromos hálózatot, a közműveket vezérlő, vagy az azokat kiszolgáló eszközökről.

Kőbánya-Kispest metróállomás kihúzókörzetében a munkálatok tavasszal befejeződnek, az új sínpárok, a talpbeton, a rendezett zúzottkő ágyazat, végső formájához közelít.

Az elmúlt hetekben beérkeztek az első állomási bútorok is az Ecseri út metróállomás területére. Az egyedi tervezésű ülőalkalmatosságokat hamarosan bemutatjuk az építész és a formatervező szemszögéből.

A galéria ide kattintva látható. A videós összefoglalót itt lehet megnézni.

Fotók: Horváth Bence

Videó: Vincze Júlia

Budapest
BKV
BKK
MFPI