Áprilisi történések az M3 metróvonal déli szakaszán

A Kőbánya-Kispest – Népliget állomások között zajló felújítási munkálatok a terveknek megfelelően haladnak, a több mint egy hónapja bevezetett vészhelyzeti intézkedések továbbra sem korlátozzák a korszerűsítés menetét.

Népliget metróállomás környezete szinte felismerhetetlen, mivel az akadálymentes közlekedés biztosításához a födémet ki kellett bontani, így a felszínről belátni az aluljáró szintre. A felvonók megközelítéséhez szükséges tér kialakításához új szerkezet épül, a lépcsők elbontása és új pozícióba helyezése pedig már meg is történt.

Az utasforgalmi területeken szembetűnő a változás. A falburkolatok tartószerkezete minden állomáson elkészült, a Határ út és Ecseri út után a Népligeten is elkezdődött a padlóburkolatok lerakása, az új LED lámpatestek működése pedig új megvilágításba helyezte az eddig félhomályban lévő peronokat.

Az üzemi területeken a gépészeti munkafolyamatok jó ütemben haladnak, minden vízköddel oltó berendezés a végleges helyére került, és elektromos megtáplálásra vár. A belső légcsatorna hálózat kiépítése megtörtént, a légtechnikai berendezések gépházi szerelései után, helyenként az elektromos vezérlők bekötése is elindulhatott.

Kőbánya-Kispesten az új pályaszakaszon, a metrószerelvények közlekedéséhez szükséges korszerű áramellátás kiépítése napokon belül befejeződik, és várhatóan május elején elindulhat a tesztelés próbajáratokkal.

A munkálatokról készült fotókat ITT, a videós összefoglalót pedig ITT lehet megtekinteni.

Mindenkinek köszönjük kitartó munkáját!

Fotók: Horváth Bence

Videó: Vincze Júlia

Budapest
BKV
BKK
MFPI