A Corvin-negyed közelében történt halálos baleset eddig ismert részletei

Az M3 metróvonal felújítás alatt álló középső szakaszának munkaterületén, a Corvin-negyed és Kálvin tér állomások között halálos áldozattal járó baleset történt 2021. július 30-án néhány perccel 14:00 óra előtt. A Nagyvárad téren elszabadult két teherkocsi, amin két személy tartózkodott, ők sebesülések nélkül hagyták el az állomást. Az alagút érintett területén kilencen dolgoztak, akik közül három embert sodortak el a teherkocsik, közülük egy ember könnyebb, egy súlyosabb sérülést szenvedett, harmadik társuk a helyszínen életét vesztette. A sérülteket kórházba szállították, ellátásuk után még aznap elhagyhatták az intézményt.

A baleset halálos áldozata és sérültjei is a felújítást végző vállalkozó szakemberei, akik a kezelésükben lévő munkaterületen dolgoztak, saját eszközeikkel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A baleset kapcsán további vasútbiztonsági- és közlekedésbiztonsági vizsgálatokat végeznek.

Az M3 metrófelújítás koordinálását végző Metró Felújítási Projekt Igazgatóság munkatársai megrendüléssel értesültek az eseményekről. Mély együttérzéssel osztozunk az elhunyt családtagjainak, hozzátartozóinak, kollégáinak fájdalmával. A sérülteknek és érintetteknek mielőbbi felépülést kívánunk!

Budapest
BKV
BKK
MFPI