Változások az M3-as metró közlekedésében június közepétől

Budapest, 2022. június 7. – Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődnek a nagyobb felújítások a fővárosban, emiatt június közepétől az M3-as metró augusztus közepéig minden nap csak az északi szakaszon, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik, továbbá négy hétig a teljes vonalon nem jár a 2-es és a 2M villamos. A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt, melyben a BKK kéri a közlekedők türelmét és megértését.

Az M3-as metró szerelvényei június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszok közlekedése érdekében az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat a már meglévők mellett, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük.

Változik a 2-es és a 2M villamos közlekedése is: vágányfelújítás, illetve a Széchenyi lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20-a, hétfő és július 17-e között a villamosok nem közlekednek, helyettük a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, a pesti alsó rakparton pótló autóbuszok járnak.

A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében megváltozott forgalmi rendre, helyenként nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt, melyben kérjük a közlekedők türelmét és megértését. A közlekedési lehetőségekről, illetve a korlátozásokról a BKK a későbbiekben részletes tájékoztatást ad.

 

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

https://bkk.hu/hirek/2022/06/valtozasok-a-m3-as-metro-illetve-a-2-es-es-2m-villamosok-kozlekedeseben-junius-kozepetol.7673/

Budapest
BKV
BKK
MFPI