Köszönet koncert a Deák Ferenc tér metróállomáson

Az M3 metróvonal megújult Deák Ferenc tér állomása január 11-én, másfél héttel a hivatalos átadó előtt egy estére koncertteremmé alakult. A Budapesti MediCantare Vegyeskar és a Vox Insana Kamarakórus közös előadásában felcsendülő dallamok a köszönet hangjai voltak. Az esemény ötletgazdája Gurdon Balázs, a Deák Ferenc téri metróállomás új tereinek egyik építész tervezője, koncerttel kívánta megköszönni mindazok munkáját, akik az elképzelt arculatot megvalósították.

Az M3-as metró történetében első alkalommal fordult elő, hogy egy állomás koncertnek adott helyet. Az átszállószinten, ahová több mint két éve csak munkavédelmi felszerelésben léphetnek be a felújításon dolgozók, egy este mindenki elegáns öltözetben jelenhetett meg. Az új és modern tér, ahol hamarosan utasok tízezrei fordulnak meg naponta, mintha főpróbát tartott volna, végre pezsgő forgatagot fogadott. A közönség a metrófelújítás tervezőiből, irányítóiból, szervezőiből és aktív résztvevőiből állt. A fővárost Tüttő Kata főpolgármester-helyettes képviselte, aki bécsi kollégáival érkezett.

Gurdon Balázs az állomás egyik építész tervezője, a program megálmodója, a kamarakórus tagja ezzel az élménnyel fejezte ki köszönetét a felújításban résztvevőknek, majd ajándékot adott át két számára fontos segítőjének.

Erő Zoltán Budapest főépítésze, aki korábban tervezőként a város metróépítésében és metrófelújításában is jelentős szerepet vállalt, a zene és az építészet kapcsolatáról tartott rövid elemzést, majd kottájával a vegyeskarban foglalt helyet.

Csapó Balázs építész tervező, a Deák Ferenc téri állomás újragondolásának és az esemény szervezésének kulcszereplője az építészet és a metró kapcsolatáról szóló gondolatait osztotta meg.

A közel nyolcvan előadó, énekesek, hangszereskísérők és karvezetők birtokba vették az alkalmi koncertteret és a közönség élvezhette a közismert komoly- és könnyűzenei darabokból álló színes programot. A siker abban mérhető leginkább, hogy az énekesek szívesen megismételnék a koncertet az M3 metróvonal bármelyik állomásán, a közönség pedig alig akarta elhagyni az átszállószintet.

A galériában az eseményen készült fotók láthatók.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Budapest
BKV
BKK
MFPI