Felújítás

Az M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója három ütemben valósul meg. A vonal szakaszonkénti tagolása a következő:

Északi szakasz, Újpest-központ és Lehel tér állomások között,

Középső szakasz, Lehel tér és Nagyvárad tér állomások között,

Déli szakasz, Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest állomások között.

A három szakasz befejezését követően a Lehel téri és Nagyvárad téri állomások felújítására kerül sor.

A korszerűsítés 2017. november 6-án elkezdődött a vonal északi szakaszán, az Újpest-központ - Lehel tér állomások között. A megújult állomásokon (Újpest-központ, Újpest-városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Göncz Árpád városközpont, Dózsa György út) 2019. március 30-án indult újra az utasforgalom.

A déli vonalszakasz felújítása - Népliget – Kőbánya-Kispest állomások között - 2019. április 6-án kezdődött. A Népliget, Ecseri út, Pöttyös utca, Határ út, Kőbánya-Kispest állomások 2020. október 22-én nyíltak meg újra az utasok előtt.

A középső szakasz - Lehel tér – Nagyvárad tér állomások között - rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődött.

A felújítás az alábbi ütemben valósul meg:

2020. március 7. megtörtént az Arany János utca és Ferenciek tere metróállmások lezárása.

2020. július 11. a Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elkezdődtek a korszerűsítési munkálatok.

2020. november 7. Nyugati pályaudvar – Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz lezárása. 

2022. május 14. a középső szakasz három állomása – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – megnyílt az utasok előtt, és elkezdődött a Lehel tér, Nagyvárad tér metróállomások felújítása, valamint a Dózsa György úti metróállomás utólagos akadálymentesítésének befejezése.

A teljes M3 metróvonal utasforgalomnak történő átadása tervezetten 2023 első negyedéve.

A felújításról és a munkálatok menetéről folyamatosan tájékoztatást adunk, a forgalmi változásokról, forgalomszervezésről, metrópótlásról a BKK kapcsolódó oldalán lehet tájékozódni.

Budapest
BKV
BKK
MFPI