Aktualitások

M3 metrófelújítás – a nyári vágányzár alatti munkálatok

Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023 tavaszától már a teljes vonalon szerelvények közlekednek majd. Hamarosan, augusztus 15-én véget ér az a nyolc hétig tartó vágányzár, ami a Göncz Árpád városközpont és a Kőbánya-Kispest állomások közötti szakaszt érinti. A lezárás alatt hosszabb idejű, tartós üzemszünetet igénylő munkafolyamatokat végeznek, a leglényegesebb feladatok ezek közül a Lehel téri kitérő körzet átépítése és a Szabó Ervin téren található diszpécserházban működő munkaállomás felújítása.

A Dózsa György úti állomáson az utólagos akadálymentesítés részeként a liftek beépítését végzik. Az utolsó szakaszban újul meg a Lehel tér és Nagyvárad tér. Korábban ezek az állomások töltötték be a fordító állomások szerepét, így elsősorban még bontási munkálatok zajlanak, valamint szigetelésjavítások és azbesztmentesítések történnek. BŐVEBBEN...

A következő galériában és videós összefoglalóban látható, hogy mi történik az építési területeken.

Fotók: Horváth Bence

Videó: Vincze Júlia

Actual

M3 metro reconstruction – Works during the summer closure

The reconstruction of metro line M3 is entering its final phase, with trains running on the entire line from spring 2023. Soon, on 15 August, the eight-week-long track closure between the Göncz Árpád városközpont and the Kőbánya-Kispest stations will end. During the closure, work is carried out on a longer-term basis, requiring a permanent shutdown, the most important of which are the reconstruction of the Lehel tér detour area and the renovation of the workstation in the dispatching building on Szabó Ervin tér.

The following summary gives an insight into what happened at the end of June.

READ MORE...

In the following gallery and video summary you can see what is happening on the construction sites.

Photos: Bence Horváth

Video: Júlia Vincze

Budapest
BKV
BKK
MFPI