Ideiglenes kitérő épült Kőbánya-Kispest metróállomáson

A metrófelújítás fontos és látványos része a déli szakasz vágányainak felújítása. A munkálatok szervezése során a vonatforgalom mindenkor elsőbbséget élvez, ezért a szerelvények cseréjének biztosításához a vágánybontási munkálatok megkezdése előtt egy új, ideiglenes kitérő épült a Kőbánya-Kispest metróállomáson.

A pályaszakasz korszerűsítése során először is a kihúzó körzet (a szerelvények fordítására és ideiglenes tárolására használt vágányok) felújítását szükséges elvégezni. A szerelvények helyét munkagépek vették át és felszedték a sínpárokat. Pillanatnyilag a vágánybakok és a leerősítések nyoma emlékeztet arra, hogy néhány hónapja még metró közlekedett a területen. Mivel a kihúzónak a jobb vágány elbontása idején a szerelvények fordításának lebonyolításában elengedhetetlen a szerepe, így addigra el kell készülnie. Mint arról már korábban beszámoltunk pillanatnyilag a bal sínpár elbontása már megtörtént, és hamarosan befejeződik az újjáépítése, de erről majd a későbbiekben közlünk bővebb információkat.

A kihúzó átépítése alatt a BKV Zrt. Kőér utcai járműtelepe és a metróvonal között egy kerítéssel határolt új, ideiglenes kitérő teremt kapcsolatot, ahol a vonatcserék a ki-beállások biztonsággal megtörténhetnek.

Az ideiglenes kitérő kialakításáról és a vágánybontásról mutatunk most egy képes beszámolót.

Fotók: Horváth Bence

Budapest
BKV
BKK
MFPI