Alkotói pályázat az M3-as metróvonal felújításával kapcsolatban

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Az M3-as metróvonal felújítása a főváros egyik legrégebben várt és leginkább figyelemmel kísért nagyberuházása. Az északi szakasz már megújult, a vonal déli részén munkálatok folynak, a belvárosban pedig korszerűsítésre várnak az állomások és a pályaszerkezet. 2018-ban egy alkotói pályázatot írtunk ki a metrófelújítással kapcsolatban, amire az ország számos területéről érkeztek pályaművek.

Mivel az esemény nagy sikerrel zárult, ezért idén ismét várjuk a 3-23 éves pályázók alkotásait, egyénileg vagy csoportban (maximum 5 fő), az alábbi témakörökben:

 

1. LOGÓ-, VAGY KABALATERV – Minden szervezet egyik legfontosabb szimbóluma a logó, vagy kabala, hiszen az emberek ezzel találkoznak először, ezzel azonosítják azt. Te milyen arculati elemet terveznél a megújuló M3-as metrónak?

2. MUTASD BE A VONAL VALAMELYIK ÁLLOMÁSÁT! – Tetszőleges eszközzel ábrázold az Újpest-központ – Kőbánya-Kispest közötti metróállomások valamelyikét, ahogyan csak Te látod! Kíváncsiak vagyunk arra is, vajon Neked melyik a kedvenced és miért?

3. HOGYAN NÉZNE KI A KEDVENC ÁLLOMÁSOD, HA TE TERVEZNÉD MEG? – A látványtervek mindenki számára fogódzót adnak ahhoz, milyen lesz az elkészült metróállomás. Új szerelvények, állomási bútorok, burkolat - a fantázia ebben az esetben nem kell, hogy a rekonstrukció keretösszegéhez igazodjon!

4. ÍRJ EGY TÖRTÉNETET AZ M3-AS METRÓRÓL! – Biztosan történt már Veled is olyan eset, ami az M3-as metróhoz kapcsolódik. Egy szerelmes pillantás, egy vicces momentum, egy nem hétköznapi esemény. Írd meg, illusztráld fotóval, rendezz kisfilmet, vagy mutasd be, ahogyan szeretnéd!

5. TEDD ZÖLDEBBÉ A KÉK METRÓT! – A környezetvédelem a XXI. század egyik legfontosabb témája, hiszen elemi érdekünk tenni azért, hogy az utókornak megőrizzük a bolygót, ne szennyezzük tovább, tudatosan használjuk fel erőforrásait. Hogyan kapcsolódik ehhez a metróközlekedés? Rád vár a feladat, hogy ezt bemutassad!

 

KATEGÓRIÁK: rajz, festmény, grafika, fotó, videó, plakát, kollázs, szabadon választott technika

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2020. február 20. - május 20.

BEKÜLDÉSI LEHETŐSÉGEK: Interneten keresztül e-mailben az m3palyazat@bkv.hu címre. Postai úton a 1980 Budapest 8, postafiók 11, az Iktatónak címezve, „MFPI” jelzéssel. Személyesen a 1072 Budapest, Akácfa utca 15. címre, „MFPI” jelzéssel.

FONTOS! Minden műnek tartalmaznia kell az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét (e-mail, telefon), kiskorúak esetén a szülő, vagy felkészítőtanár elérhetősége szükséges. Amennyiben fontosnak érzi, a pályázó röviden leírhatja, milyen gondolat állt a mű elkészítése mögött. Egyénileg és csoportban is (maximum 5 fő) lehet pályázni! A pályázók a pályamű beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy műveiket a BKV Zrt. szabadon felhasználhassa a későbbiekben.

NYEREMÉNYEK: Ünnepélyes díjátadót tartunk a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában júniusban, ahol egy hónapon át megtekinthetők lesznek a nyertes alkotások. Ezen kívül számos nagyszerű díj is vár a helyezettekre, köszönhetően bőkezű támogatóinknak:

Budapest Főváros Önkormányzata, BKK Zrt., BKV Zrt., Aquincumi Múzeum, Budakeszi Vadaspark, Budapest Park, Centrál Színház, Cyberjump Trambulin Park, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Dürer Kert, Elevenpark, Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Laserpark Budapest, Időcsapda.hu | Szabadulószobák, Láthatatlan Kiállítás, Madách Színház, Magyar Fotográfusok Háza, Mai Manó Ház, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Vasúttörténeti Park, Mesemúzeum és Meseműhely, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, Skyland Trambulin és Élménypark, Swietelsky Vasúttechnika Kft., Sziklakórház Atombunker Múzeum.

 

 

KÉRDÉS-ÉSZREVÉTEL: m3palyazat@bkv.hu

 

Budapest
BKV
BKK
MFPI