Az M3 metróvonal déli szakaszán történik

Az M3 metróvonal déli szakaszán - Népliget - Kőbánya-Kispest között - már tartanak a gépészeti berendezések működési próbái, rendszerek üzemi tesztelése, az állomásokon készülnek a burkolatok.

Népliget állomás utasterében feltűnő a változás, a falburkolat háromnegyedét beépítették és a bal peronon már a bútorok is a fal mellett sorakoznak, igaz gondosan becsomagolva. Az akadálymentes elérést biztosító felvonók közül az egyik már szerkezetkész és heteken belül megtörténik a zárófödém lefedése.

Az oldalfalburkolatok és álmennyezetek beépítése hamarosan elkezdődik az Ecseri út, Pöttyös utca, és Határ út állomásokon is. A Határ úton a felvonók technológiai szerelése és a lépcsők burkolása is elindult.

A Pöttyös utcai megálló felszíni épülete is megújul. Az állomás épületét corten acéllal burkolják, a kiépítendő liftek miatt pedig megkezdődött a felvonulási terület kialakítása. Az elmúlt hetekben a területen látható nagy munkagépekkel előkészítő munkálatokat végeztek.

Elkészült minden gépészeti berendezés - légkezelők, főszellőzők, vízköddel oltók - kábelezése, esetenként 300-500 méter távolságra helyezkednek el az eszközök az energiaellátó állomástól, ami több ezer méternyi vezeték beépítését jelenti. A sikeres energia megtáplálás után, már zajlanak a berendezések működési próbái is.

Kőbánya-Kispest állomáson a gépészeti berendezések működési próbái már véget értek, a rendszerek együttes tesztelése, azaz az üzemi próbák tartanak.

A munkálatokról készült fotók az alábbi LINKEN megtekinthetők.

Fotók: Horváth Bence

Budapest
BKV
BKK
MFPI