Füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló középső szakaszának Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomásain

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítás alatt álló – Arany János utca és Nyugati pályaudvar – állomásain 2023. januárjában a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A három hétig tartó tesztsorozat során a metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A füstpróbák hétvégén és hétköznap is 8:00-19:00 óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.

A második füstpróba helyszíne: Nyugati pályaudvar metróállomás. Az Arany János utca és Lehel tér állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.

A második füstpróba időtartama: 2023. január 25-26. 8:00-19:00 óra között.

Megértésüket előre is köszönjük!

Budapest
BKV
BKK
MFPI